بهترین آهنگ های سنتی منتشر شده در دهه ۹۰ منتشر شده و خوانندگانی مانند مرحوم محمد رضا شجریان و سالار عقیلی و علیرضل قربانی از بهترین خوانندگان بهترین آهنگ های سنتی ایران در دهه ۹۰ بوده اند.
نى جفتی، نى تکی، بوق، دمام و سنج ساز لیوا بوشهری، نی انبان، عود، سنج، دهل، دمام و کاسوره.
این سبک موسیقی جنوب ایران حزن زیبایی دارد و در عراق نیز اجرا میشود.
افرادی هم چون محمد رضا شجریان و محمد اصفهانی و علیرضا قربانی و محمد معتمدی و سالار عقیلی و همایون شجریان از خوانندگان مشهور و پر طرفدار سبک سنتی ایرانی هستند که تمامی آهنگ هایشان را می توانیم از بهترین آهنگ های سنتی ایران دانست.
خانه / مطالب متنوع دیگر / معرفی کامل موسیقی ایرانی و سازهای آن+ انواع نت و ردیف
هر دستگاه موسیقی ایرانی، توالیای از پردههای مختلف موسیقی ایرانی است که انتخاب آن توالی حس و شور خاصی را به شنونده انتقال میدهد. هر دستگاه از تعداد بسیاری گوشه موسیقی تشکیل شدهاست و معمولاً بدین شیوه ارائه میشود که از درآمد دستگاه آغاز میکنند، به گوشهٔ اوج یا مخالف دستگاه در میانهٔ ارائه کار میرسند، سپس با فرود به گوشههای پایانی و ارائهٔ تصنیف و سپس رِنگی اجرای خود را به پایان میرسانند.
به رقبا هم پیشنهاد می کنم به این راه پر دردسر ادامه ندهند. اسمی هم وجود ندارد، پس نگرد.
هر گونه سوال یا نظری راجب موسیقی ایرانی دارید در بخش نظرات با ما مطرح نمایید.
چهره های شاخص موسیقی دستگاهی در این دوره علی اکبر شهنازی (نمونه ٤ ) فرزند خلف آقا حسینقلی، مرتضی نی داوود ( نمونه ٢) شاگرد برتر درویش خان، قمرالملوک وزیری ( نمونه ١٠)، سید حسین طاهر زاده ( نمونه ٩)، ابوالحسن اقبال آذر ( نمونه ١٣)، رضاقلی میرزا ظلی ( نمونه ٦ ) و تاج اصفهانی ( نمونه ١٤) بودند. در کنار ایشان شاعر بلند آوازه ای مانند ملک الشعرای بهار (نمونه ١ ) نیز با ساخت ترانه های ماندگار نقش مهمی در موسیقی زمان خود ایفا کرد. مانند سبک های موسیقی آمریکا ترانه "مرغ سحر" که با آهنگ مرتضی نی داوود و صدای قمرالملوک وزیری برای نخستین بار اجرا شد و سال های بعد نیز محبوبیت خود را همچنان حفظ کرد.
ردیف در واقع مجموعهای از مثالهای ملودیک در موسیقی ایرانی است که تقریباً با واژهٔ رپرتوار در موسیقی غربی هممعنی است. یک مجموعهٔ ردیف، مجموعه مثالهایی موسیقایی از هر کدام از گوشههای یک دستگاهاست که بیانگر نسبت نتهای مورد استفاده در آن گوشه و حال و هوای احساسی آن است.
موسیقی ارکستری ایران که بنیانگزارش موسیو لومر بود، در دوره پهلوی نیز توسط پیروان او دنبال شد. افرادی مانند ابراهیم منصوری، موسی معروفی و علی نقی وزیری با ارکسترهای زیر دست خود، آثار مختلفی را به ضبط رساندند.
شما اگر علاقه دارید میتونید کتابهای در زمینه ی آشنایی با سبک ها رو مطالعه کنید و کاملا متوجه تفاوت هاشون میشید البته هر چه از نظر تئوری موسیقی غنی تر باشید بهتر درک خواهید کرد .
تا این قسمت از اهمیت موسیقی سنتی ایران سخن به میان آوردیم. اما لازم به ذکر است که این سبک از موسیقی نه تنها در ایران، بلکه در ایران باستان و ارمنستان و جمهوری اذربایجان و ترکیه و افغانستان و پاکستان و آسیای میانه تاثیر زیادی در شکل گیری شاکله موسیقی این کشور ها داشته است و به همین خاطر است که هیچ گاه از مرکز توجه شنوندگان موسیقی خارج نشده و همچنان مورد علاقه افراد باقی مانده است.
غالب موسیقی جنوبی معمولا شاد است. در مراسم سوگواریها نیز میتوان موسیقی جنوبی را تحسین کرد اما موسیقی ریتمیک و شاد آن شناخته شدهتر است.
Comments on “Detailed Notes on سبک های موسیقی کلاسیک”